MASCARA AND //TENSE// – EMPIRE OF MAN

Ismét remek muzsikára bukkantam. A stílus amelyben Mascara alkot a witch house és dark synth, amiből az előbbi nem a Wicca hívőkhöz köthető, de ettől függetlenül nagyon érdekes műfaj. Legelőször Chino Moreno azon bizonyos három kereszttel (vagy t-vel) jelölt projektje kapcsán hallottam ezt a megnevezést. Kicsit kísérleti, eléggé ambient, némiképp alter és dub.

 

Mascara & //TENSE// Empire of Man kislemeze januárban érkezik a Tundra Dubs gondozásában. Soundcloud-on azonban belehallgathatunk a 7”-be, és én belehallgattam.

A címadó Empire of Man sötéten és fenyegetően indul, felfedezhető benne egy kis Sun Plexus hatás, főleg az erősen torzított énekhangban. Az erre és a gyomorrengető basszusra épülő melankolikus dallam (némi Deftones, vagyis „Crosses” utánérzéssel!) és távolinak tűnő gyerekhangok egyenesen egy szürreális (rém)álomvilágba vezetnek, de egyáltalán nem biztos, hogy ott rossz nekünk.

A Sweetest Sleep ritmusosabb, lazább trekk. Az előzőhöz képest megnyugtató, lebegő, álmodozó, persze jó nagy adag szomorkás elvágyódással.

Reklámok
Címke , , , , , , , , , , , ,

Szólj hozzá

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: