Weird Meetup: Fű alatt – amit a designer drogokról tudni lehet

KATI, Amsterdam Shop, designer drogokaz elmúlt év hívószavai, ha kábítószerekről van szó. Talán soha ennyi híranyag nem foglalkozott a magyarországi droghelyzettel, mint az új szintetikus szerek terjedése kapcsán. A legfrissebb drogriportok is égető problémaként írnak a folyamatosan megújuló, ezért jórészt legális tudatmódosító szerekről, de mennyit tudunk ezekről valójában?

Mit él át az, aki mefedront szed? Tényleg életveszélyes lehet egy füstölőként vagy fürdősóként eladott anyag? Melyik korosztály érintettsége a legnagyobb, milyen helyzetekben nyúlnak szintetikus drogokhoz? Miért is olyan vonzó egy szer, melynek mellékhatásai csak részben ismertek? Mi a helyzet a nemzeti drogstratégiával? Ki kerülhet összeütközésbe a törvénnyel a drogpiacon?

Engedjetek meg néhány gondolat ezzel kapcsolatban. Először is az, hogy a betiltott szereknek mindig felbukkannak, legális alternatívái szerintem jól bizonyítja, hogy 1, az embereknek (legalábbis egy jó részüknek) szükségük van a tudatmódosult élményekre 2, nem szívesen szegnek törvényt az állapot eléréséhez. Jó lenne eljutni odáig, hogy a tudatmódosítás nem rossz dolog, sőt megfelelő körülmények között hasznos és építő hatással van a lélekre. A hangsúlyt nem arra kellene fektetni, hogy „úristen mit szednek már megint ezek a gyerekek?!” hanem lehetőséget kellene biztosítani a legális és biztonságos tudatmódosításra. Arról, hogy miért is olyan vonzó egy szer, melynek mellékhatásai csak részben ismertek, hát ezt a kérdést szinte minden vényre/vény nélkül kapható gyógyszerről feltehetjük.

Mindenesetre meghívtak olyan kiváló előadókat, mint:

Bokor Petra transzperszonális pszichológus,
Csákó Ibolya, az Országos Rendőr-főkapitányság kábítószer-rendésze,
Dávid Ferenc, a Kék Pont Drogkonzultációs Központ képviselője,
Téglásy Kristóf, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Ifjúsági Főosztályának vezetője.

December 14.

19:00

Fogasház

Reklámok
Címke , , , , , , ,

Szólj hozzá

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: