WANDA GROUP – PISS FELL OUT LIKE SUNLIGHT

WANDA GROUP - PISS FELL OUT LIKE SUNLIGHT cover art

Amint meghallottam, tudtam, hogy osztanom kell a Wanda Group bizarr névre hallgató Piss Fell Out Like Sunlight EP-jét. Nincs itt semmiféle vidámkodás kérem szépen, lassú(!) de összetéveszthetetlenül techno ütemek, földalatti basszusok és különféle zörejek minimalista, távolságtartó, ámde nyomasztóan meditatív társítása. Porter Ricks (a „vizes” effektek és a ritmikus zaj zene irányába tett elhajlás miatt.), Truss: Ganymede (súlyos, de lassú techno alapja miatt) és doomcore techno utánérzéssel.

Időnként felszabadul a nyomasztó hangzás és átadja helyét magasabb hangoknak és tisztább dallamoknak, de aztán ezek is eltorzulnak és a szerző visszaránt a kozmikus rémálomba, de hát mit is várhatnánk egy Her Stomach on Terror című 20 perces trekktől.

A második és egyben utolsó, hasonlóan hosszú szám, a Pans Out in The Afterlife chillezősen, könnyeden emlékeztet arra, hogy a túlvilágon úgyis minden kiderül, nagyjából a szám feléig, amikor torzított beszéd, egyre nyugtalanítóbb magas hangok és távoli ütések sejtetik, hogy valami nagyon nincs rendben. Hogy utána hová visznek a dallamok talán titkos vágyaink szédítő labirintusában, csak éppen szabad a hátunk mögé nézni, nem tudjuk ki követ az egyre szűkülő folyosókon…

Ajánlott irodalom a Wanda Group Piss Fell Out Like Sunlight-jához: calibantales.blogspot.hu

Reklámok
Címke , , , , , , , , , ,

Szólj hozzá

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: