“Vevők vagyunk mindenre, kivéve a kommersz sz@rra” – Synus0006 aka Laslowb interjú

Az underground átmentése az ambienten, minimálon, a kísérleti- és a detroit/chicago hangzásokon át, az aciden keresztül a techno-ig. Újító szellemű és oldschool. Szikár, meditatív, mégis elvarázsoló gépi zörejekkel dolgoznak Synus0006 aka Laslowb és a Panel Trax-nál tevékenykedő producerek. A kiadót Laslowb és Czene Dániel (Maks) indították útjára 2009 és azóta a világ számos hazai és külföldi elektronikus zenéi alkotó munkáját jelentették meg. Trekkjeik ott lapulnak többek közt Ben Klock, Dave Clark és Electric Indigo lemezestáskájában.  Synus0006 aka Laslowb ezután megalapította a B4CK6ROUNDNO1SE alkiadót, ahol kizárólag saját szerzeményei jelennek meg.

Laslowb-bal sikerült váltanom néhány szót. Megtudtam, hogy nem sokat foglalkozik az aktuális trendekkel, még a classics láz is elkerülte. Nem igazán szereti az éjszakába nyúló mulatozást, a fesztiválokat viszont igen, és aktuális kedvenc zenekara a Yeah Yeah Yeahs.

 

Jöjjön egy szokásos kérdés, de valóban kíváncsi vagyok rá. Hogyan indultál el utadon, mint kiadótulajdonos. Hogyan alakult ki a Panel Trax csapat, illetve a B4CK6ROUNDNO1SE?

Nem tudom hogy indult el az utam, mi számít indulásnak. Több mint 10 éve “játszok” a hangokkal. Az első EP-m 2006-ban jelent meg a Chi-nél, ezt követően sorba jelentek meg különböző külföldi és hazai kiadóknál EP, album vagy remix track.

2009-ben döntöttem úgy Makssal, hogy csinálunk egy kiadót, októberben már meg is jelent az első Panel Trax Records kiadvány. Jelenleg a PTX036-nál tartunk, ami azt jelenti, hogy ez a 36. kiadványunk. Külföldön nagyon népszerűek vagyunk, rengeteg nagy név játssza a kiadványainkat (Dave Clarke, Ben Klock, Truncate, Electric Indigo, Psyk, Stewart Walker, stb.) itthon kevésbé. A Panel Trax profilja a techno, azon belül vevők vagyunk mindenre, kivéve a kommersz szarra.

A Panel Traxhoz a mai napig rengeteg demó érkezik, van miből válogatni. Sajnos ennek az a hátránya, hogy a saját zeném nagyon lassan kerül sorra, ezért csináltam egy alkiadót, a B4CK6ROUNDNO1SE-t. Ennél a kiadónál csak saját zenéim jönnek ki és már az első 2-3 kiadvány után nagyon pozitív visszajelzések jöttek, természetesen ez sem Magyarországról.

Hogy látod, van ellentét jelenleg itthon az underground és a populárisabb elektronikus zenei szcéna között?

Nem tudok erről nyilatkozni, mert nem tudom, hogy mi az underground és mi a mainstream. Ha van ez a két külön műfaj, akkor gondolom van ellentét is. Az underground egy viszonylag relatív fogalom számomra. Nekem az XY helyen, hetente játszó rezidens dj már valószínűleg nem fér bele az underground kategóriába.

Jelenlegi kedvenc zenéd?

Nincs kedvencem. Sokféle zenét hallgatok. Ha mindenképpen mondani kell egyet, akkor a Yeah Yeah Yeahs.

Mondják, hogy most a legjobb zenésznek lenni, meg azt is, hogy a mai világban a legrosszabb ennek a szakmának. Szerinted?

Erről szintén nem tudok nyilatkozni, mert én nem zenész vagyok. Nekem van rendes munkám én nem a zenével keresem a lóvét. Úgy gondolom, hogy nagy bátorság és kapcsolatrendszer kell ahhoz, hogy ma valaki magyarországon ebből megéljen. Magyarországon szerintem abból a stílusból, amit én képviselek megélni biztos, hogy nem lehet. Más kérdés az, hogy nagyon “divatos” dolog dj-nek vagy producernek lenni. Ez a partyk színvonalán meg is látszik.

Classics partyk. Királyság vagy hülyeség?

Nem tudom mi az a classic party. nem nagyon járok bulizni. játszani szívesen játszok, de arra nincsen igényem, hogy éjjel 2kor ott csápoljak valahol. egy fesztivál az más, ott el van az ember.

Hol lehet Téged látni/hallani mostanában?

Látni lehet az utcán vagy a buszon. Ha fellépésre gondolsz, akkor nem sok terv van az idei évre. jobban mondva terv van, csak nem publikus még. Sajnos úgy néz ki, hogy az idén egyik fesztiválon sem játszok. talán majd nyáron vagy ősszel játszok Szerbiában.

Azért, ha lesz valami, majd értesíts minket is:)

A legújabb Synus0006  EP, az XX9 elérhető a beatporton.

Reklámok
Címke , , , , , , , , , , , , , ,

One thought on ““Vevők vagyunk mindenre, kivéve a kommersz sz@rra” – Synus0006 aka Laslowb interjú

  1. […] EP-vel jelentkezett Synus0006 aka Laslowb, és én, ugyan egy kicsit megkésve, de szeretném pár sorban ajánlani nektek a 4 trekkes […]

Szólj hozzá

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: